Sursa: INFOTRAFIC   Categorie: Stire   

SITUAȚIA TRAFICULUI LA ORA 12.30

Data: 05 Iunie 2023

Ora: 12:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic s-au intensificat pe principalele artere rutiere, situația prezentându-se astfel:

- DN 1 Ploiești – Brașov: se circulă în coloană pe sensul de coborâre, în zona localității Bănești (din cauza lucrărilor de consolidare a podului peste râul Doftana, traficul se desfășoară pe câte o bandă/sens), dar și între stațiunile Predeal și Bușteni.

- Autostrada A2 sensul București – Constanța: se circulă în coloană în zona Fetești, pe sensul către Capitală, acolo unde, din cauza lucrărilor de consolidare a podului peste brațul Borcea, traficul se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Pentru perioade limitate de timp, în vederea fluidizării, polițiștii procedează la oprirea circulației pe sensul către litoral, permițând deplasarea pe două benzi pe sensul către București. La ora 12.00 a fost instituită restricție de trafic la km 105, Drajna, fiind deviată circulația pe sensul de mers București - Constanța, prin nodul rutier Drajna către ruta alternativă DN 21-DN 2A (Drajna-Slobozia-Hârșova-Constanța).

- DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu: trafic intens pe raza loc. Călimănești și Căciulata, pe ambele sensuri de mers.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, puteți opta pentru rute alternative, respectiv:

Pentru Autostrada A2:

  • Constanța - DN 2A - Hârșova - Slobozia - Urziceni - DN 2 – București;
  • A2 Fetești - DN 3A - Drajna - Lehliu-Gară -  DN 3 - Fundulea - București;
  • A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Pentru DN 1 București - Ploiești – Brașov:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 - București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 - București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției și să efectueze orice manevră doar după o asigurare corespunzătoare.