Este de culoare bleumarin - indigo şi se poartă atât de către ofiţerii, cât şi de către agenţii de poliţie pe timpul acţiunilor şi misiunilor specifice desfăşurate în teren, precum şi la activităţi de pregătire şi instruire, sau la ordinul şefilor.

Această uniformă se compune din: şapcă din tercot sau şepcuţă, căciulă, complet ul modular( bluzon pentru anotimpul cald şi scurtă pentru anotimpul rece), bluză matlasată cu mâneci detaşabile, pantaloni din tercot, cămaşă-bluză, tricou, pantofi şi ghete.

La această uniformă se poartă pe timpul sezonului călduros cămaşă bluză cu mânecă lungă sau scurtă şi tricou prevăzute cu epoleţi.

Benzile de pe cozorocul şepcilor, precum şi emblemele,sunt aplicate pe elementele de coifură conform modelului stabilit pentru clasa profesională din care face parte fiecare ofiţer, sau agent care are drept de port al acestei uniforme.

Însemnele de grad profesional sunt materializate prin epoleţi, pe care sunt brodate stele de diferite mărimi potrivit clasei profesionale din care fac parte ofiţerii şi barete pentru corpul agenţilor, care se montează şi se poartă pe umerii articolelor de echipament din compunerea acestei uniforme.

 

Galerie foto