17 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Galați

Buletin informativ

DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

 

 

         În data de 14 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au depistat în traficul rutier, pe DJ 242, din localitatea Chiraftei, județul Galați, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Galați, care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

         Întrucât valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

         Polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

        

***

         La aceeași dată menționată anterior, în jurul orei 20:00, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au depistat în traficul rutier un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Matca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, din localitatea Corod, având dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.

                   A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

***

 

         Și în data de 16 iunie 2024, în jurul orei 19:40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat un bărbat, de 55 de ani, din sat Cișmele, județul Galați, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice un autoturism pe DJ 251, având direcția de deplasare dinspre comuna Smârdan către comuna Schela.

         Întrucât valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

***