28 Decembrie 2023Sursa: I.P.J. Galati

Comunicat

STAGIU DE PREGĂTIRE INTENSIV PENTRU NOII POLIȚIȘTI DIN

CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN GALAȚI

 

 

Cei 54 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina - promoția noiembrie 2023, repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Galați, au finalizat un stagiu intensiv de pregătire, axat pe aspecte teoretice, practice, adaptare și integrare în muncă.

 

 

În perioada 11 - 28 decembrie 2023, agenții de poliție absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina - promoția noiembrie 2023, repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Galați, au participat la un program de pregătire desfășurat sub coordonarea instructorilor din cadrul Serviciului Pregătire Profesională.

 

Noii agenți de poliție aflați în perioada de tutelă profesională și-au completat astfel cunoștințele teoretice și și-au dezvoltat deprinderile practice pentru a acționa în mod eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori.

 

Pregătirea tinerilor polițiști a fost desfășurată în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică, autoapărare și tactică polițienească, urmând ca în perioada următoare să fie instruiți cu privire la conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară.

 

În sala de curs, de sport și la poligonul de tir, agenții au învățat tactici polițienești, pentru a fi pregătiți să interviul în soluționarea unor cazuri ce pot apărea în activitatea de poliție.

 

Un aspect esențial al programului a fost componenta teoretică, care s-a axat pe modul de intervenție a1 polițiștilor. Această etapă asigură deprinderea cunoștințelor și abilități necesare pentru a răspunde eficient la cerințele complexe ale muncii de poliție.

 

Componenta Practică

 

O altă dimensiune importantă a pregătirii o reprezintă componenta practică, unde polițiștii învață modul de folosire al armamentului și mijloacelor din dotarea lor. Acest aspect contribuie la creșterea nivelului de siguranță în comunitate și la asigurarea unei intervenții rapide și eficiente.

 

Adaptare și Integrare

 

         Programul se distinge și prin componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de politie. Prin participarea la activități alături de polițiștii din structurile unde sunt încadrați, polițiștii își dezvoltă abilitățile profesionale și se integrează în comunitate.

 

Acest stagiu de pregătire nu este doar o etapă în cariera tinerilor polițiști, ci baza pe care își vor clădi parcursul profesional.

 

Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările sunt din ce în ce mai complexe, dobândirea cunoștințelor, abilităților și însușirea valorilor și responsabilităților specifice este o etapă extrem de importantă.

 

La acest stagiu de pregătire, alături de instructorii Serviciului Pregătire Profesională Galați au participat și polițiști ale principalelor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.