24 Mai 2024Sursa: I.P.J. Galați

Comunicat

Din data de 20 mai 2024, sediul Secției 4 Poliție Galați a fost relocat provizoriu la adresa situată în municipiul Galați, bulevardul George Coșbuc, nr.225, în curtea Liceului Tehnologic Carol I (fost Liceu C.F.R.), clădirea Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară, accesul făcându-se dinspre bulevard.

 

Pentru orice problemă aflată în competența acestei unități de poliție, toate persoanele fizice/juridice sunt așteptate la adresa mai sus menționată, întrucât vechiul sediu, aflat în cartierul Micro 39 A, pe strada Doctor Mihail Petrini, va intra în renovare.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Galați, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, implementează proiectul ”Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Secției 4 Poliție Galați”, nr. C5-B2.1.b-160, investiție ce beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, și din fonduri naționale.

 

Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 - Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B. 2 - Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1.

 

Obiectivul general al proiectului este reducerea consumului de energie, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Totodată se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

 

Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

 

Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 3.494.881,96 de lei, din care contribuția comunitară este de 1.943.454,39 de lei.

 

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, data de început a proiectului fiind 14.02.2023, iar data de finalizare 14.02.2026.