03 Iunie 2024Sursa: I.P.J. Galați

Buletin informativ

EVENIMENTE RUTIERE

                  

 

         La data de 1 iunie 2024, în jurul orei 06:30, pe strada Drumul de Centură din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane.

         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Galați, în momentul în care ar fi pus în mișcare autoturismul la volanul căruia se afla, pentru a pleca de pe loc, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară care se deplasa pe acel sector de drum, dinspre strada Oltului către strada Prelungirea Brăilei.

                   În urma impactului, autoutilitara ar fi fost proiectată pe sensul opus de deplasare, unde ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat stradal, apoi ar fi lovit gardul împrejmuitor al unei societăți comerciale și două autoturisme parcate în curtea acesteia, provocând pagube materiale.

         Trei bărbați, cu vârstele de 21, 24 și 34 de ani, pasageri în autoutilitară, au fost răniți, aceștia fiind preluați și transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

         Ambii conducători auto implicați în accident au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Aceștia au fost conduși la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

         În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.     

***

 

         La data de 2 iunie 2024, în jurul orei 00:20, pe DJ 254, la intersecția cu strada Trandafirului din localitatea Grivița, județul Galați, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea a doi bărbați, cu vârstele de 37 și 55 de ani, din satul Călmățui, respectiv din satul Grivița.

         La sosirea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Galați, cei doi bărbați erau incoerenți, necooperanți și sub influența alcoolului, fiind transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați.

         La sediul unității medicale, bărbatul de 37 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel în vârstă de 55 de ani nu a putut fi testat alcooltest din cauza leziunilor suferite, fiindu-i prelevate probe de sânge.

                   În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs accidentul, a persoanei care se afla la volanul autoturismului și luării măsurilor legale care se impun.       

 

***

        

DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

        

         La data de 2 iunie 2024, în jurul orei 20:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat în traficul rutier un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Galați, care conducea un autoturism pe strada Calea Prutului, din orașul de domiciliu sub influența alcoolului.

         La testarea cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

                   A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

***

        

         Pentru aceeași infracțiune mai sus menționată va fi cercetat un alt bărbat, de 20 de ani, din municipiul Tecuci, care a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci, la data de 2 iunie 2024, în jurul orei 20:30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Petrovici, din orașul de domiciliu, sub influența substanțelor psihoactive.

         Și acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

 

***

        

         La data de 31 mai 2024, în jurul orei 22:55, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în traficul de pe DJ 255, pe raza localității Pechea, din județul Galați, un vehicul tip moped care circula fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire.

         Conducătorul acestuia nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, continuându-și deplasarea până pe strada Liliacului din aceeași localitate. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul care conducea mopedul, în vârstă de 23 de ani, din comuna Pechea, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și că vehiculul nu este prevăzut cu număr de înmatriculare/înregistrare.

         Rezultatul testării bărbatului cu aparatul etilotest a fost de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Orașului Târgu Bujor pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii valorii alcoolemiei.

         Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

***