21 Mai 2024Sursa: I.P.J. Galați

Sume de bani gasite abandonate si predate unitatilor de politie

Vă informăm că in data 18.04.2024, pe strada Bucureştii Noi, din municipiul Galati a fost găsită abandonată o sumă de bani, de către o persoană din oraşul Galati. Persoana care a găsit această sumă s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie Galati şi a predat banii găsiţi.

Proprietarul sumei de bani, este rugat să se adreseze Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galati, având asupra sa un document de identitate şi cererea de restituire tip, anexată prezentului anunţ, completată cu descrierea exactă a sumei de bani şi asumată prin semnătură.

in situaţia in care proprietarul nu se poate prezenta personal la sediul unităţii/subunităţii de poliţie mai sus menţionate, cererea de revendicare a sumei de bani poate fi completată conform celor specificate mai sus, scanată şi transmisă prin email la adresa cazier@gl.politiaromana.ro, impreună cu o copie scanată a documentului de identitate.

Cererea de restituire prin care se revendică fără drept sume de bani şi bunuri, intră sub incidenţa falsului in declaratii, infractiune prevăzută de art. 326 Cod Penal şi pedepsită cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Totodată facem menţiunea că in conformitate cu prevederile art. 945 alin (4) din Codul civil, dacă intr-un termen de 6 luni de la momentul găsirii şi predării la subunitatea de poliţie, respectiv data de 18.10.2024, suma de bani nu este revenclicată de către proprietar, găsitorul este indreptăţit să solicite intrarea in posesie a sumei de bani găsite.